Top 5 cele mai vandute masini in Romania

Top 5 best selling cars in RomaniaRomania is a country that has more than 7.14 million owners of driving licenses, almost 70% of them are men (4.84 million), according to data provided in 2015.

Every month, several thousand other Romanians test their driving skills in the hope that, after obtaining a license, they will be able to drive the car they dreamed of.

Even if many Romanians register the average income, thanks to the new credit offers available online, anyone with a book in the driver’s pocket can turn their dreams into reality in the shortest time. But what are the car brands that dominate the top of Romanians’ preferences?

Top 5 used cars in Romania

In Romanian warehouses (over 7 million pieces) used cars predominate, where the average price is about 90-120,000 kilometers.

Therefore, in the ranking of the best-selling used cars in our country, German cars predominate, which, in addition to improving quality and reliability, also enjoy the use in very good traffic conditions (properly served by the highway , low accidents, etc.).

Volkswagen

Top 5 used cars in RomaniaHe was the leader of used vehicles sold in Romania in 2016, with over 18,300 units, and the selling price of these cars was the one that was in the conditions that many online credit companies.

The year 2017 began with the cancellation of tax taxes, including those related to ecological sound, so that many drivers in our country managed to buy the desired car, obtaining a significantly lower price than in 2016.

So right now, a car loan with a non-bank company pays off the high quality purchases of a used car without any problems.

Opel

The models of this brand are very popular in Romania, among the best-selling Astra modules.

Thus, in 2016, the German brand sold in our country more than 10600 units, which contributed to the full selling price, which easily fits in the conditions of online car loan.

In addition, even later models (in 2010-2014) are easy to buy, if it is a used car, the starting price for such a car is from 7500 to 10000 euros.

Audi

This is one of the most prestigious car brands, which are in demand by Romanians, especially since some models look very good on the average income of those who work in Romania.

Aproape 5000 de unități au fost vândute în 2016 (Audi 8, A4 și A2 sunt unele dintre cele mai avansate modele de pe drumurile românești), precum și avantajele oferite de recentele fiscale, estimează o creștere și mai mare a numărului de persoane care vor conduce produse de acest brand (date la nivelul anului 2015, atunci procent, în cazul în care vânzările au crescut în anul 2016, este de 35,24%).

Ford.

Aceasta este una dintre mărcile care arată încrederea în sine și a început să crească în partea de sus a preferințelor romanilor, și este evident, cu peste 2.800 de unități vândute în 2016.

Foarte preț rezonabil (cele mai multe credite de acest tip includ prețul de achiziție de la acest brand), dar faptul că piesele de schimb sunt mai ușor de găsit (Ford și-a deschis propria producție în industria Кратове), îl convinge pe oameni că acest brand-alegerea corectă.

BMW

Deși este una dintre primele mărci germane, aproximativ 1900 de unități vândute în România, chiar dacă vorbim despre o versiune a celeilalte mâini este un indicator al puterii de cumpărare a romanilor.

Chiar dacă uneori doriți un împrumut la un nivel maxim, acest brand rămâne o soluție foarte atractivă în ceea ce privește designul, calitatea interiorului/exteriorului, precum și modul de conducere (viteza, condițiile oferite pasagerilor, detaliile etc.).).

Cele mai bune 5 mașini noi vândute în România

The 5 best new cars sold in RomaniaAvând în vedere faptul că din toate vehiculele neînregistrate din România,la nivelul anului 2016, aproximativ 17500 de vehicule au fost vehicule noi, se poate concluziona că romanii au atins nivelul maxim de mentalitate (atât financiar, cât și conștiința demnității unei astfel de mașini).

Ceea ce este mai impresionant este faptul că numărul de mașini de lux a crescut, astfel încât branduri precum Maserati, Bentley sau Lamborghini sunt din ce în ce mai prezente pe drumurile țării noastre. În plus, piața auto românească este gata să combine noile reguli de combatere a poluării, iar o parte din romani au achiziționat mașini hibride și mașini electrice (100% ecologice).

Și acest lucru este destul de posibil, mai ales în condițiile în care costul de achiziție este între 10 și 12.000 de euro. Dar acestea sunt cele 5 branduri noi de automobile vândute în România:

Dacia

Marca autohtonă se numără printre cele mai vândute automobile noi în anul 2016 (peste 5200 de piese), iar la nivelul lunii ianuarie 2017 au fost vîndute circa 2150 de unități. Duster, Logan și Sandero sunt modele care iubesc să aprecieze romanii.

Skoda

Cu mai mult de 1500 de unități de marfă, acest brand este unul dintre cele mai bine vândute tipuri de vehicule și-n martie 2017 (aproximativ 650 de bucăți).

Volkswagen

Acesta este situat pe podium cu peste 1450 de unități vândute în 2016, iar aproximativ 830 de unități achiziționate în ianuarie 2017.

Ford.

Există o creștere de aproximativ 7% a vânzărilor în 2016 (mai mult de 1300 de bucăți) față de 2015, iar în ianuarie 2017 a vândut deja mai mult de 540 de unități noi.

Reno.

Producătorul francez se bucură de încrederea romanilor și peste 1100 de unități vândute în 2016 se situează pe primul loc în 5 vânzări de automobile noi în România.

The 5 best new cars sold in RomaniaIată cum arată distribuția pentru cele 7 milioane de vehicule care alcătuiesc flota romană:

  • peste 20 de ani-1,2 milioane de automobile;
  • peste 12 ani-2,56 milioane de automobile;
  • la vârsta de 6-10 ani – mai mult de 1,89 milioane de vehicule;
  • până la 5 ani-aproximativ 1,35 milioane de vehicule

Thanks to new programs to support fleet change, liquidation of tax payments, related to the automotive field to advance more advantageous car loans, the emergence of used electric vehicles on the market, as well as changing human thinking, Romania can successfully integrate the new car exchange rules, promoted by the European Union.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here