cum sa gasesti noi dei de afaceri in viata de zi cu zi

cum sa gasesti noi dei de afaceri in viata de zi cu ziIdeea pentru Regatul Magic Disneyland s-a născut într-o vacanță de familie. Walt Disney vizita Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din Europa, când și-a dat seama că poate crea o versiune mai mare și mai bună în California. Metoda sa nu este neobișnuită: Marii întreprinzători găsesc idei de afaceri noi acordând atenție oportunităților din viața de zi cu zi.

“Lumea din jurul vostru este plină de idei care pot fi utile”, spune Andy Boynton, co-autor al ideii Hunter (Jossey-Bass, 2011).

Nici una dintre aceste idei va veni la tine de gândire foarte greu într-un vid. Trebuie să ieși în lume și să practici comportamente care te conduc la idei noi. “Inovația nu este despre cât de deștept ești; este vorba despre vânătoarea de idei”, spune Boynton. “Comportamentul e mai presus de IQ.”

În legătură cu: 4 Modalități de organizare a noilor idei și de stimulare a inovării

În legătură cu: 4 Modalități de organizare a noilor idei și de stimulare a inovăriiÎnvățând să gândești și să acționezi în moduri care aduc noi oportunități la lumină, poți găsi un flux constant de idei de afaceri în viața de zi cu zi. Aici sunt trei sfaturi pentru a vă ajuta să găsiți inspirație în lumea din jurul vostru.

1. Păstrează o listă de oportunități. “În orice moment, există o treabă care trebuie făcută”, spune Boynton, ceea ce înseamnă că lumea este plină de probleme care trebuie rezolvate. În timpul vieții de zi cu zi, Păstrați o listă de locuri de muncă pe care alții le-au abandonat, ignorat, sau nu a reușit să abordeze în mod eficient. Fiecare este o oportunitate potențială.

“Începe cu propria experiență”, spune Boynton. Întreabă-te, ce mă deranjează? Ce ar putea fi mai ușor? Mai distractiv? Mai convenabil? Frustrările tale te vor ghida la probleme reale care pot conduce o nouă idee de afaceri.

2. Vânătoare de idei în diverse locuri. Ideile noi necesită creativitate, care prosperă pe noutate și diversitate. S-ar putea găsi o idee mare în timp ce sunteți în vacanță sau inspirație neașteptată într-o expoziție de artă experimentală. “Dacă deschizi ochii, răspunsul este acolo”, spune Boynton. “Dar lumea ta trebuie să fie suficient de largă și de diversă pentru a-ți da ideile de care ai nevoie.”

Căutarea ta trebuie să fie intenționată. “Când vânătorii eficienți de idei vorbesc cu oamenii, ei nu trec doar printr-un dans social”, spune Boynton. Ei caută să învețe ceea ce alții știu sau fac-minarea lumea din jurul lor pentru idei utile.

În legătură cu: 4 Modalități de organizare a noilor idei și de stimulare a inovării3. Observați cum rezolvă alții problemele de afaceri. În orice situație, ești înconjurat de probleme pe care cineva a încercat să le rezolve. Fiecare este o oportunitate de a învăța. Începe să observi cum magazinele organizează inventarul, cum îți atrage atenția ambalajul, sau cum încurajează Amazon impulsurile să cumpere. S-ar putea găsi o modalitate mai bună de a rezolva aceeași problemă sau inspirație pentru rezolvarea unei probleme diferite.

“Chiar poți împrumuta și reutiliza idei și să le aplici”, spune Boynton. “Dacă îți dezvolți un obicei mental de a observa soluțiile altora, îți deschide ochii la ceea ce este acolo.”