business planul punctul de pornire intr o afacere

business planul punctul de pornire intr o afacereAcum că înțelegi de ce ai nevoie de un plan de afaceri și ți-ai petrecut ceva timp făcându-ți temele adunând informațiile de care ai nevoie pentru a crea unul, e timpul să-ți sufleci mânecile și să scrii totul pe hârtie. Următoarele pagini vor descrie în detaliu cele șapte secțiuni esențiale ale unui plan de afaceri: ceea ce ar trebui să includă, ceea ce nu ar trebui să includă, cum să lucreze numerele și resursele suplimentare pe care le puteți apela pentru ajutor.

Cu asta în minte, sari imediat.

Cu asta în minte, sari imediat.În cadrul conturului general al planului de afaceri, rezumatul executiv va urma pagina de titlu. Rezumatul ar trebui să spună cititorului ce vrei. E foarte important. Prea des, ceea ce dorește proprietarul afacerii este îngropat la pagina opt. În mod clar de stat ceea ce ceri în rezumat.

Declarația ar trebui să fie scurtă și de afaceri, probabil nu mai mult de o jumătate de pagină. Acesta ar putea fi mai lung, în funcție de cât de complicată poate fi utilizarea fondurilor, dar rezumatul unui plan de afaceri, cum ar fi rezumatul unei cereri de împrumut, este, în general, nu mai mult de o pagină. În acest spațiu, veți avea nevoie pentru a oferi un rezumat al întregului plan de afaceri. Elementele cheie care ar trebui incluse sunt::

Concept de afaceri. Descrie afacerea, produsul și piața pe care o va servi. Acesta ar trebui să sublinieze exact ceea ce va fi vândut, cui și de ce afacerea va deține un avantaj competitiv.

Caracteristici financiare. Evidențiază punctele financiare importante ale activității, inclusiv vânzările, profiturile, fluxurile de numerar și randamentul investițiilor.

Cerințe financiare.

Cerințe financiare.Afirmă în mod clar capitalul necesar pentru a începe afacerea și pentru a extinde. Acesta ar trebui să detalieze modul în care va fi utilizat capitalul, iar echitatea, dacă este cazul, care va fi furnizată pentru finanțare. În cazul în care împrumutul pentru capitalul inițial se va baza pe titluri de valoare în loc de capitaluri proprii, ar trebui să specificați, de asemenea, sursa garanției.

Poziția actuală de afaceri. Furnizează informații relevante despre companie, forma sa juridică de funcționare, atunci când a fost înființată, principalii proprietari și personalul cheie.

Realizări majore. Detaliază orice evoluție în cadrul companiei care este esențială pentru succesul afacerii. Principalele realizări includ articole precum brevete, prototipuri, amplasarea unei facilități, orice contracte cruciale care trebuie să fie în vigoare pentru dezvoltarea produsului sau rezultate din orice testare de marketing care a fost efectuată.
Când îți scrii declarația, nu irosi cuvintele. În cazul în care declarația de scop este de opt pagini, nimeni n-o să-l citesc pentru că va fi foarte clar că de afaceri, indiferent de meritele sale, nu va fi o investiție bună pentru că directorii sunt indecis si nu stiu ce vor. Face mai ușor pentru cititor să realizeze la prima vedere atât nevoile și capacitățile dumneavoastră.