francize

francizeSă începi o nouă afacere nu e o decizie pe care o iei peste noapte. Cântărirea pro și contra antreprenoriatului este un efort pe care îl veți cerceta exhaustiv și aveți nenumărate conversații și întrebări despre. O opțiune atrăgătoare pe care s-ar putea lua în considerare în timpul cercetării este dreptul de proprietate franciză.

Pentru mulți antreprenori-ar fi, franciza este o oportunitate interesantă, deoarece oferă șansa de a fi propriul tău șef fără a lua pe riscul semnificativ care vine cu începerea unei afaceri de la zero. Franciza oferă mai multe avantaje pentru ar-fi proprietarii de afaceri, dar ca orice altceva, există, de asemenea, unele dezavantaje pe care ar trebui să fie conștienți de înainte de a începe o achiziție de franciză.

Deși cumpărarea unei francize poate fi uneori mai ieftină decât începerea unei afaceri de la zero, aceasta necesită încă o investiție monetară semnificativă, motiv pentru care este vital să introduceți în achiziția dvs. franciza bine informat. Citiți în sus, vorbesc cu prietenii și familia, face liste, vorbesc cu proprietarii de afaceri și proprietarii de francize, dar-cel mai important-știu că acest lucru nu este o decizie de a face impulsiv; să fie adevărat la instinctul și ceea ce va fi corect pentru tine, obiectivele și mentalitatea ta.

Pentru a vă ajuta în procesul de cercetare, Franchise Business Review a compilat o listă care prezintă argumentele pro și contra ale francizei. Dar, pentru început, să clarificăm ce este exact o franciză.

O franciză (n) este o relație juridică și comercială între proprietarul unei societăți (Francizorul) și o persoană (francizatul) care înființează o sucursală a acestei societăți utilizând logo-urile comerciale și modelul de afaceri. Franciza vinde produsul sau serviciul pe care francizorul îl furnizează. Din 2018, industria francizei are 21 de milioane de angajați și generează 2,3 trilioane de dolari de activitate economică, potrivit unui raport al Guvernului SUA.

Avantajele francizei

Avantajele francizeiExplorează o nouă carieră, lucrează într-o nouă industrie! Nu Este Necesară Experiența Acumulată

Cumpărarea unei francize vă permite să lucrați într-un domeniu în care nu aveți neapărat experiență de muncă anterioară, dar care este interesant pentru tine. Brandurile de franciză (cunoscute și sub numele de francize) oferă un sprijin amplu și minuțios francizaților pentru a-i educa și a-i ajuta să înțeleagă modelul de afaceri al companiei lor. Intrând într-o marcă deja stabilită care funcționează de ani de zile, veți cunoaște, experimenta și secretele industriale pe care altfel ar fi trebuit să le învățați de-a lungul carierei printr-un proces de încercare și eroare. Deținerea unei francize vă permite să atingeți în anii anteriori proprietari și lideri colective-valoare de experiență la prima mână, crescând șansele de succes.

După ce și-a petrecut 25 de ani în industria ospitalității, lucrând ca director pentru o marcă de hotel global, Kristi Janman a decis că este timpul să-și pivoteze cariera. Știa că vrea să construiască o afacere care să îmbogățească viețile altora, dar știa și că vrea să înceapă de la zero. “Am vrut să investesc într-o franciză mai mică, cu potențial de creștere, unde nu aveam nevoie de o pistă de zece ani pentru a construi o afacere. Modelul francizei a fost perfect pentru mine”, a explicat ea. În 2015, Janman a cumpărat prima ei franciză Bundt Cakes în Kennesaw, GA.

Risc Mai Mic

Risc Mai MicFrancizele sunt o investiție mai sigură decât noile întreprinderi, deoarece au sprijinul și sprijinul unei corporații mai mari, stabilite. Aceste corporații au modele de afaceri care au fost testate, de multe ori pe diferite piețe din întreaga țară, și s-au dovedit deja a fi eficiente. Din cauza istoriei lor de succes dovedit, obținerea unui împrumut de afaceri de franciză este mai ușor decât obținerea unui împrumut pentru a începe o afacere independentă. Băncile știu că a investi într-o franciză este un pariu mai sigur decât a investi într-o afacere nouă care nu a avut încă ocazia de a construi o istorie de succes.