Despre noi

În timp ce nu poți prezice viitorul, te poți proteja învățând despre evenimente neașteptate cu care pensionarii se confruntă în mod obișnuit și planificând pentru surprize de pensionare în consecință.

Cum te poți pregăti pentru neprevăzut? Discutați despre planurile dumneavoastră de a face cu probleme de schimbare a vieții cu soțul / soția, partenerul de familie sau membrii de familie. Un consilier financiar vă poate ajuta, de asemenea, să vă pregătiți ajutându-vă să stabiliți o rezervă de numerar, să vă revizuiți beneficiarii, să vă evaluați asigurarea și să dezvoltați alte strategii.

Luați în considerare următoarele pentru a vă asigura că planificați în mod corespunzător – indiferent de ceea ce vine drumul tau.

Elaborarea unui plan de urgență

Handicapul, boala pe termen lung, moartea unui soț și nevoile speciale ale copiilor sau ale părinților în vârstă-acestea sunt tipurile de evenimente de viață personală care pot afecta securitatea financiară și bunăstarea dumneavoastră.

În plus, sursele externe de venit sau plasele de siguranță se pot schimba fără avertisment. Planul dvs. de urgență financiară ar trebui să includă strategii de ajustare în caz de pierdere a locurilor de muncă, de reducere a prestațiilor pentru pensionari sau de modificare a Securității Sociale și Medicare.

Construirea unei rezerve de numerar

În cazul în care un eveniment de viață neașteptat are loc, este probabil să crească cheltuielile curente sau întrerupe venitul. Scopul este de a avea o rezervă de numerar construit pentru a oferi o pernă împotriva întreruperii, și pentru a preveni necesitatea de a robinet în investiții pe termen lung.

În timpul anilor de lucru, rezerva de numerar ar trebui să fie suficientă pentru a acoperi cel puțin trei până la șase luni de cheltuieli de viață. Pe măsură ce vă apropiați de pensionare, este posibil să doriți să vă transferați portofoliul către mai multe investiții generatoare de venituri și o rezervă de numerar mai mare. Odată ce nu mai câștigi un salariu, e înțelept să ai acces la banii tăi.

Gestionarea unei moșteniri

Primirea unei moșteniri bruște poate crea noi oportunități, dar poate adăuga și un stres financiar. Din fericire, există modalități de a decide cum să se ocupe de noua moștenire. Începe prin a te întreba:

Vrei să-ți schimbi stilul de viață de pensionare?

Ai de gând să plătești pentru educația unui membru al familiei?

Te-ai gândit să-i ajuți pe cei dragi sau să contribui la o organizație de caritate preferată?

În plus față de a răspunde la aceste întrebări importante, este posibil să aveți nevoie, de asemenea, pentru a gestiona noi impozite pe venit și estate. Acesta este un moment ideal pentru a solicita sfatul unui specialist fiscal, precum și un consilier financiar.