Deducerea dobânzii pentru creditul pentru locuințe se aplică numai în cazul în care contribuabilul locuiește în acesta

Deducerea dobânzii pentru creditul pentru locuințe se aplică numai în cazul în care contribuabilul locuiește în acestaPrin doctrină, Dian a declarat că dobânda plătită la un credit pentru achiziționarea de locuințe sau un apartament este deductibilă doar atunci când este la același contribuabil care o populează. Această deducere se aplică tuturor cardurilor, cu excepția cardurilor de pensie.Să răspundem la întrebare: cum aplicați dispozițiile articolului 119 din ET unui contribuabil care cumpără trei case și care, din motive de muncă, locuiește în fiecare dintre ele intermitent?

Pentru a răspunde la întrebare, este necesar să se țină seama de faptul că articolul 119 din ET prevede că o persoană fizică poate deduce la calcularea impozitului pe venit dobânda pe care a plătit-o pe baza unui credit pentru achiziționarea de locuințe, acest lucru este valabil chiar dacă această plată nu este legată în mod cauzal de generarea de venituri. În conformitate cu al doilea paragraf al articolului în Menționa și punctul 92 din tabelul care figurează la Articolul 868-1 de ET valoarea maximă a fi dedusă corespunde 1.200 de UVT (echivalentul a $38,231,000 și 39,787,000 pentru impozabilă anii 2017 și 2018, respectiv).

Valoarea care trebuie dedusă menționată în standardul în cauză,

Valoarea care trebuie dedusă menționată în standardul în cauză,Aceasta trebuie interpretată în sensul că corespunde unei dobânzi plătite pentru unul sau mai multe împrumuturi, dar referitoare la o singură locuință și cu condiția ca aceasta să fie locuită de același contribuabil. Pe subiect, pe 12 septembrie 2005, Dian a emis conceptul său în care a declarat că, dacă o persoană dobândește o casa sau un apartament și, ulterior, chiriile, apoi interesul a plătit pentru creditul nu va mai fi deductibilă, deoarece pentru entitate astfel de tratament fiscal poate fi realizat numai atunci când persoana locuiește la casă sau un apartament dobândite cu împrumutul.

Această deducere poate fi utilizată de orice persoană fizică, indiferent de cardul care merge la impozite (venitul din muncă, venitul din capital, venituri și dividende și participații neangajate, cu excepția pensiilor). Cu toate acestea, această deducere adăugată la alte deduceri și venituri scutite nu trebuie să depășească limitele aplicabile fiecărei cărți, astfel cum se prevede în Decretul 2250 din 29 Decembrie 2017.

Materiale conexe: [răspuns] aplicarea articolului 119 din statutul fiscal

[Analiză] impozitul pe venit al persoanelor fizice și reținerea lor la sursă a fost reglementată în mod imperfect

[Studiu de caz] deducerea chiriei pentru chirie nu necesită verificarea contribuțiilor la asigurările sociale pentru a începe pregătirea închiderii contabile și fiscale. În prezent, vă învățăm să o faceți pas cu pas și bine făcut. Acestea sunt unele dintre modelele exclusive și formate care vor fi utile pentru tine incluse în abonamentele noastre actuale.

La-o pe a ta de aici

La-o pe a ta de aiciContabilizarea și tratamentul fiscal al costurilor de stabilire: studiu de caz

Impozitul amânat atunci când există compensații pentru pierderile fiscale

Compensarea pierderilor fiscale și a excedentului de venituri prezumtive (cazul privind impozitul amânat))

Contabilitatea privind impozitul amânat pentru deteriorarea portofoliului

Vânzarea pe termen lung a proprietăților imobiliare: cazul privind impozitul amânat

Impozitul amânat pe bunurile investiționale aferent unui contract de leasing operațional

Pentru a afla mai multe despre aceste articole cumpara abonamentul aici

Care sunt cerințele?

Cerințele sunt similare cu cele solicitate de instituțiile financiare private, în funcție de faptul dacă solicitantul este o persoană fizică sau juridică. Acestea sunt::

Card de cetățenie al debitorului, al soțului și al garantului. În cazul persoanelor străine: certificat de birou de credit și declarație de legalitate a fondurilor, fotocopie a actului de lichidare a societății conjugale, capitulări matrimoniale, înregistrate în mod corespunzător în Registrul Civil, dacă este cazul; și copie a CUC sau RISE.

Furnizați date privind bilanțurile, situația profitului și fluxul de numerar proiectat.

Oferiți informații despre planul de afaceri care include: planul de investiții, schema de finanțare, oferta, cererea, prețurile, costurile și așa mai departe.

În materie juridică, utilizatorul trebuie să prezinte informații despre societate, cum ar fi actele și procesele-verbale ale reuniunilor acționarilor.

Ulterior, indicați referințele băncii, comerciale și personale atât ale societății, cât și ale persoanei fizice.

Credite care satisfac nevoia

Printre cerințele aplicabile împrumuturilor care nu au o cifră exactă minimă și maximă, se numără faptul că structura juridică a reclamantei este solidă, actualizată și că este la zi cu respectarea obligațiilor de Supraveghere a societăților comerciale și a SRI.

Potrivit Ricaurte, în funcție de destinația capitalei, timpul de anulare este determinat. De exemplu, până la 18 luni, atunci când este pentru afaceri și până la 5 ani în achiziționarea de active fixe. Mai multe informații aici.

Rata dobânzii acestei bănci este de 24% în cazul în care este nivelurile de vânzări de mai puțin de 100.000$, adică, microcredit; și 11.23% nominal în cazul în care afacerea vinde între 100.000 $ și un milion de dolari.

Există mai multe opțiuni pentru accesarea unui credit, fie din partea publică sau privată. Amintiți-vă pentru a determina ceea ce vrei pentru și dacă veți satisface nevoia ta

José Ricaurte, vicepreședinte al Băncii de Retail a Produbanco, indică faptul că acestea oferă credite fie pentru întreprinzători, fie pentru IMM-uri, în funcție de nevoi. “Analizăm fluxurile proiectate, experiența și tipul de afaceri”, spune el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here