cum să negociezi pentru cele mai bune oferte de împrumut în România

cum să negociezi pentru cele mai bune oferte de împrumut în RomâniaNegocierea este o artă dificilă. Nu toată lumea poate lupta pentru dreptate în acest fel. Merită să încercați să negociați în cazul în care căutați un produs bancar bun?Atunci când căutăm produsul bancar cel mai profitabil pentru noi înșine, de obicei, examinăm cu atenție tabelul de taxe și comisioane, mărimea ratei dobânzii sau regulile de rambursare. Cu toate acestea, nu știm cu toții că există produse ale căror condiții putem discuta. Cetățeanul obișnuit poate, în primul rând, să convină asupra condițiilor depozitelor (dacă banca are în ofertă) și a creditelor. Persoanele mai bogate care dețin un cont VIP pot negocia aproape orice. Deci, să aruncăm o privire asupra faptului dacă negocierea cu banca merită chiar și fără prea mult.

Discutați termenii depozitului

O parte din bănci are depozite în oferta sa. Merită să utilizați acest produs? Este cu siguranță merită să facem atunci când vrem să încredințăm băncii o sumă semnificativă. Băncile au, de obicei, o anumită sumă minimă cu care sunt de acord să negocieze termenii contractului. Pentru că cu cât investim mai mulți bani, cu atât mai atractive condiții putem negocia cu banca. Mărimea ratei dobânzii convenite la depozit depinde de valorile stabilite anterior de bancă. Astfel, dobânda este oricum determinată, deși diferă de dobânda standard. Astfel, atunci când discutăm rata dobânzii la depozit, credit de nevoi personale  putem obține până la 1 punct procentual în comparație cu oferta standard, însă acest lucru se aplică unor sume foarte mari. De obicei, rata dobânzii crește cu maxim 0,5 puncte procentuale. În cazul unor sume foarte mari, negocierile se desfășoară cu Trezoreria sau conducerea băncii. Câmpul de negociere tinde să aibă, de asemenea, clienți fideli care beneficiază de multe servicii și produse. Băncile apreciază clienții fideli, oferindu-le cele mai bune condiții. În cazul unui depozit convenit, Clientul poate, de asemenea, să determine în mod liber Data de expirare.

Lupta pentru termenii împrumutului

Negocierile cu Banca sunt importante nu numai atunci când vrem să depunem bani, ci și atunci când vrem să împrumutăm acești bani. Băncile înțeleg că clientul trebuie să fie contactat, astfel încât unele probleme sunt lăsate deschise negocierilor. Cel mai adesea se referă la credite ipotecare sau împrumuturi în numerar pentru o sumă mare. Deci, ce putem discuta în cazul unui acord de credit? Desigur, dezbaterea poate fi supusă ratei dobânzii, marjei sau taxei de rambursare anticipată. De obicei, sunt fixe numai taxele incluse în tabelul de taxe și comisioane. Trebuie remarcat faptul că șansele mai mari de condiții mai bune au persoane cu un rating de credit mai mare, adică cei care primesc venituri mai mari. Cei cu bonitate abia suficient pentru o analiză pozitivă a cererii de împrumut, negocierile mai degrabă nu se poate aștepta, cu excepția cazului în care acestea sunt clienții fideli ai băncii și nu se bucură de o bună reputație.

Cu toate acestea, este necesar să nu vă descurajați de acest lucru și să încercați să negociați termenii la doi sau trei ani după semnarea contractului, deoarece este posibil. Pentru că în acest timp multe lucruri se pot schimba în favoarea noastră.

Ce altceva putem negocia?

Ce altceva putem negocia?Merită să ne amintim că negocierile se aplică, de asemenea: suspendarea temporară a rambursării sau modificarea condițiilor contractului de credit, în legătură cu deteriorarea situației financiare a clientului. Odată ce ne aflăm în necaz, este mai bine să nu ne ferim de plata contribuțiilor, ci să mergem la bancă și să vorbim despre prelungirea termenului împrumutului sau suspendarea temporară a rambursării împrumutului, ceea ce ne va permite să revenim din partea de jos. Băncile au grijă ca împrumuturile să fie rambursate, astfel încât, de obicei, în astfel de situații, ei merg în mâinile clienților. De asemenea, este posibil să se convină asupra condițiilor legate de menținerea și deservirea unui cont personal, dar acest lucru este posibil numai cu conturi pentru clienții bancari private și personale.

Întrebarea dacă să negocieze cu banca apare adesea. Merită încercat această metodă, mai ales dacă ne simțim bine pe câmpul de negocieri și avem argumente puternice în favoarea drepturilor noastre. Rețineți, totuși, că cel mai bun argument de pornire pentru negociere este pentru bancă suma mare pe care vrem să o plasăm sau să o împrumutăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here