CUM POT ÎMPRUMUTA ÎN SIGURANȚĂ BANII DE LA CINEVA?

CUM POT ÎMPRUMUTA ÎN SIGURANȚĂ BANII DE LA CINEVA?Am o cerere, împrumută-mi cinci cenți… Ți-l dau săptămâna viitoare. Cine dintre noi nu s-a trezit într-o astfel de situație? Poate un prieten a cerut o sumă mai mare, sau a cerut mai puțin direct, dar probabil că toată lumea s-a confruntat cu o situație similară. Un coleg sau o prietenă se uită la noi cu nerăbdare, pulsul nostru crește, o picătură de sudoare apare în temple, și nu avem nici o idee ce să spunem?Oricum, nu va fi ușor.

Deoarece problema împrumuturilor private trece adesea prin e-mailurile și comentariile tale, am decis să revin la acest subiect. Odată am descris cum împrumutatul banilor poate avea un impact negativ asupra relațiilor de familie sau de prieteni: cum să împrumuți bani prietenilor.

Aici am arătat că, dintr-o relație egală, intrăm într-o relație creditor-debitor care se transformă într-un sistem master-sclav de-a lungul timpului. Prin urmare, în loc să mulțumim pentru banii împrumutați, reușim să negociem lăcomia sau, dimpotrivă, cruzimea. Merită să ne amintim acest articol, deoarece astăzi-continuarea acestuia.

Am crezut că acest subiect în mișcare a fost în valoare de a trece prin “moduri de bun simț” și analiza destul de rece. Astăzi, voi încerca să-ți spun

Să-ți împrumut bani prietenilor, rudelor și cunoștințelor?

Să-ți împrumut bani prietenilor, rudelor și cunoștințelor?Având în vedere experiența oamenilor care au astfel de împrumuturi private au nervi rupți, relații și prietenii, cel mai simplu ar fi să scrie: nu! Împrumutul este greșit. Distruge relații, introduce emoții negative, și datoria niespłacony în familie face crap Crăciun nu mai place același lucru.

Și deși cred că respingerea culturală ar trebui să fie răspunsul nostru cel mai comun, nu sunt orb la faptul că viața este mai bogată decât doar regulile nule. Așa că am fost tentat să creez câteva scenarii care ar ajuta la luarea unei decizii. Sunt foarte interesat de ceea ce veți crede după ce veți afla despre această abordare.

Dacă situația ta financiară e proastă.

Dacă situația ta financiară e proastă.Dacă un prieten îți cere un împrumut și situația ta financiară este rea, nu există practic nici o dilemă. Cred că prima și cea mai importantă sarcină este să asigurăm securitatea financiară a celor dragi, astfel încât răspunsul să fie unul singur.:

Îmi pare rău, prietene. Din păcate, nu am bani să-ți împrumut. Un astfel de împrumut îți poate pune familia în pericol. De aceea știu că vei înțelege.…

Nu va înțelege? Se va supăra? Se va despărți de tine? Ei bine, arată doar adevărata calitate a unei astfel de prietenii. Aici este în valoare de clarificarea ceea ce înseamnă exact că situația financiară este rău. În opinia mea, acest lucru este cazul dacă:

Când ai bani, dar nu vrei să împrumuți

Faptul că ai bani nu înseamnă că trebuie să-i împrumuți. Sună ca un clișeu, dar multora le e greu să refuze când cineva le cere asta. Ei cred că, deoarece nu au motive de importanță obiectivă, nu ar trebui să refuze. Chiar și atunci când creditul nu cere atât de mult de la un prieten ca doar cineva de la un prieten.

Apropo, refuză. Sunt banii tăi și dacă nu vrei să-i iei de la lume, n-o face. Lipsa dorinței de a împrumuta este un motiv la fel de important ca oricare altul. Doar politicos să spun:

Îmi pare rău, dar am o regulă că nu împrumut bani. De obicei e o problemă și nu vreau ca relația noastră să fie afectată.

Când ai bani, vrei să-i împrumuți, dar scopul e un gunoi

Chiar dacă sunteți pe banii, și cererea vă trimite un prim-plan al persoanei, care nu este încă principalul lucru, împrumuturi caz. De ce?

Dacă prietenul tău cheltuie bani pentru joacă, îi topește în alcool sau suferă de shopaholism, atunci pentru prietenie( și un prieten), trebuie să renunți. Desigur, alte suporturi-cum ar fi finanțarea unei terapii sau a unui curs-vor fi mai eficiente aici. Până când adevărata cauză a problemelor dispare-este de credit, nu de ajutor, doar distrugi prietenul mai repede.

În plus, atunci când scopul împrumutului este tracțiune comună-cum ar fi cumpărarea unui televizor mai mare sau a unei mașini mai “șic” – este în valoare de renunțare. Nu are nici un sens să finanțezi asemenea prostii și să-ți pui în pericol relația. În timp ce un prieten va fi, probabil, supărat pentru că nu-l va ajuta să cumpere un nou gadget, acesta va fi un lucru mic în comparație cu situația în care el va începe pentru a evita nu aveți bani pentru a plăti.

Să recunoaștem. Faptul că cineva ne contactează pentru un împrumut se datorează în mare parte faptului că nu-l pot obține de la bancă. Banca știe foarte bine că returnarea banilor unei astfel de persoane este improbabilă. Prin urmare, trebuie să considerăm, de asemenea, că rambursarea împrumutului nostru este destul de incertă. Prin urmare, cu siguranță nu este necesar să luăm o țintă greșită.

Cum ne protejăm ca să avem șansa să recuperăm banii?

Când o mulțime de bani intră în joc, este necesar să se semneze un contract. Da, să vorbești cu un prieten despre asta poate fi dificil. Da, un prieten ar putea aminti de încredere și să fie un pic supărat pe tine. Da, poate chiar insulta și spune că ai undeva. Dar oricum ar fi, Dă-i drumul și semnează contractul.

Spune-i unui prieten că toată lumea are dezavantaje, iar a ta este că problemele financiare pe care le formalizezi mereu în scris. Dacă un prieten chiar te va răsplăti la timp, de ce ar fi o problemă pentru el tranzacția? Nu contează pentru el, pentru că el va da, nu?

Ei bine, dacă numai … el nu da. Și ai probleme financiare. Am văzut deja mai multe povești după care cei mai buni prieteni ca urmare a datoriilor reciproce rapid transformat în dușmani feroce. Nu sunt pesimist, sunt realist.

Ce facem când rămânem fără bani?

Nici unul dintre aceste angajamente, putem lua în considerare ceea ce ne va ajuta să se mute departe de partea de jos. Desigur, împrumutul este un fel de soluție, dar trebuie să avem în vedere că în viitor va trebui să-l rambursăm. Împotriva faptului că, fără o sursă permanentă de locuri de muncă, nu aș încerca chiar să-l ia. Tot felul de facilități, cum ar fi un împrumut non-bancar fără verificare BIC prin intermediul internetului, ne-a sedus pentru a schimba decizia noastră. Toată lumea vrea să trăiască cât mai mult posibil.

Dar, din păcate, stoarce este de a vă asigura că împrumuturile nu sunt o decizie prea rezonabilă. Desigur, putem lua un împrumut când suntem siguri că-l putem recupera. Pentru a fi siguri de asta, avem nevoie doar de o sursă constantă de venit. Ca corector, trebuie să acceptăm, de asemenea, că în viitor ne-am putea pierde locurile de muncă. Da, într-adevăr, este dificil de prezis ce s-ar putea întâmpla în câțiva ani. Cu toate acestea, sunt sigur că împrumutul va fi la noi până când îl vom putea restitui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here