Credite pentru navigatori – nevoi personale

Credite pentru navigatori – nevoi personale 2019În Madagascarul rural, oamenii au acces limitat la programe de economii sau de credit. Acest lucru are un impact asupra sănătății comunitare atunci când oamenii nu își pot permite să plătească pentru asistență medicală. În parteneriat cu Catholic Relief Services (CRS), USAID Mikolo Proiect promovat crearea de economii și interne de creditare comunități (SILCs) la Fokontany (sat) nivel să încurajeze persoanele și familiile pentru a economisi în mod regulat venituri și de a le oferi acces la credite în condiții avantajoase.

CRS a dezvoltat pentru prima dată abordarea SILC pentru dezvoltarea generală a comunității, iar USAID Mikolo a pus-o în aplicare pentru prima dată în domeniul sănătății publice. Grupurile SILC oferă acces facil la serviciile financiare pentru gospodării și furnizori de servicii medicale, în special pentru femei, precum și la capitalul social. Obiectivul principal al Sillc-urilor este de a oferi membrilor comunității oportunități de finanțare, împrumuturi și economii.

SILCs sunt grupuri de 15-25 de membri ai comunității care se reunesc săptămânal. Fiecare membru contribuie cu bani la Fondul SILC. Membrii pot împrumuta bani la o rată fixă a dobânzii, de exemplu pentru a începe o afacere mică. După un ciclu complet (9-12 luni), economiile totale acumulate de-a lungul perioadei sunt distribuite membrilor pe baza a cât de mult a economisit fiecare, ca procent din economiile globale.

Un secretar desemnat al SILC numără contribuția săptămânală.

Un secretar desemnat al SILC numără contribuția săptămânală.Două tipuri de fonduri sunt salvate în cadrul Sills: comunitate și social. Contribuțiile comunitare sunt colectate săptămânal de la fiecare membru. La începutul fiecărui ciclu, fiecare grup decide cu cât poate contribui fiecare membru la fond. Contribuțiile individuale variază de obicei de la 500-2,500 Ariary pe săptămână (US$ 0.3 – US$1). Membrii pot lua împrumuturi de la acest fond, la o rată a dobânzii stabilită de grup, pentru a participa la activități generatoare de venituri, cum ar fi achiziționarea de orez lung. Împrumutul, care poate fi de până la trei ori mai mare decât a economisit membrul, trebuie aprobat de toți membrii grupului, iar banii trebuie rambursați în termen de trei luni cu dobândă.

Membrii contribuie, de asemenea, la un Fond social în fiecare săptămână, cu o sumă minimă stabilită de grup. Membrii pot lua un împrumut cu dobândă zero sau de la acest Fond social pentru un eveniment neașteptat, cum ar fi o urgență medicală de familie sau alte nevoi de sănătate.

Un secretar desemnat al SILC numără contribuția săptămânală.Instrumentele (furnizate inițial de USAID Mikolo) și contribuțiile financiare ale membrilor sunt stocate într-o cutie de lemn. În plus, grupului i se furnizează un calculator, un stilou, o ștampilă cu cerneală, o evidență contabilă și un caiet mare pentru calcularea fondului. Grupul folosește de asemenea două pungi de bani–una pentru Fondul social și una pentru Fondul comunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here