Credite ipotecare la ce ne putem aștepta în noul an?

Credite ipotecare la ce ne putem aștepta în noul an?Anul precedent 2018 a fost amintit ca fiind unul dintre cele mai bune credite ipotecare. Ratele scăzute ale dobânzilor, salariile în creștere și, mai presus de toate, lipsa alternativelor la cumpărarea apartamentelor a extins piața creditelor ipotecare în 2019. Al treilea trimestru a fost plin de evenimente-știm setul de tac pe frankovicham, avem un nou BIC. E timpul să verificăm ce înseamnă asta pentru debitori!

În articol veți găsi noi date despre:

Oferta și cererea de credite ipotecare,

modul în care piața ipotecară afectează sectorul de dezvoltare

ce despre programele de locuințe de stat în 2019?

cum au afectat ratele dobânzilor și situația economică ipotecile în 2019?

LUNI IPOTECARE ÎN 2019, PLUS

LUNI IPOTECARE ÎN 2019, PLUSBirourile de credit în fiecare lună, date privind numărul de cereri și cereri de credite pentru locuințe. Pe această bază, se creează indicele cererii. Acest lucru este pentru ultimele câteva luni sunt după cum urmează:luni ipotecare în 2019, PLUS

Birourile de credit în fiecare lună, date privind numărul de cereri și cereri de credite pentru locuințe. Pe această bază, se creează indicele cererii. Aceasta este următoarea::

Octombrie, hotărârea CDE în cazul frankovics

Octombrie, hotărârea CDE în cazul frankovicsCurtea a vorbit de partea Împrumutatului. Printre altele, s-a decis că nicio rezervă nu ar trebui să dispară din contracte. Băncilor nu le place această întorsătură a situației. O mare parte din francezi se pot pregăti să lupte pentru ei în instanță, iar instituțiile financiare au deja multe alte probleme. Aceasta marchează începutul unui război psihologic între bănci și francovici. Băncile se tem de consecințe care afectează întregul sector.

Se preconizează că operațiunile de pierdere cu împrumuturi în Franci Elvețieni vor costa băncile în jur de 20 de miliarde de dolari ( în loc de 60 de miliarde, după cum s-a raportat anterior). Administrarea unei instituții financiare din Polonia devine din ce în ce mai puțin profitabilă (a se vedea cerințele fiscale, bancare și alte cerințe), astfel încât o parte din Costuri să poată fi transferată debitorilor obișnuiți. Dar mai întâi, francovici trebuie să câștige primul, cazuri individuale în fața instanțelor. Și în al doilea rând, băncile nu pot exagera, deoarece devin mai puțin competitive cu alți participanți pe piață.

De asemenea, este dificil de estimat impactul asupra pieței ipotecare. În prezent, este unul dintre cele mai populare produse pentru bănci. Polonezii au un rating de credit bun din punct de vedere statistic-salariile sunt în creștere, avem rate scăzute ale dobânzilor și șomaj scăzut. Respingerea împrumuturilor nu ar trebui transferată unui număr mai mic de pasive acordate. Stresul care rezultă din hotărâre, este probabil să fie Ani în urmă. Un efect negativ mai mare pentru debitori ar putea fi o înrăutățire a economiei.

Ipotecile devin mai scumpe pentru cei cu o contribuție proprie scăzută.

Deși avem deja unele dintre cele mai scumpe ipoteci din Polonia în comparație cu UE, băncile sunt în continuă creștere marjele pentru persoanele cu o contribuție minimă.  Este un Tsue Trend Life set, astfel încât să nu ar trebui să se conecteze aceste două evenimente împreună. Mai degrabă, este rezultatul costurilor ridicate ale locuințelor. Băncile încep să aleagă acei debitori care au capacitate mare sau au bani. Cu un astfel de apartament încălzit, există un risc ca prețurile de proprietate va scădea și, probabil, chiar colaps după 2-3 ani. Depinde de cât de mare e prețul până atunci.

Din păcate, piața ipotecară din 2019 începe să arate cumpărători este al doilea sau ulterior apartamentul (investitorii). Acesta ar trebui să fie un semnal serios pentru KNF de a lua în considerare promovarea restricției LTV pentru primii cumpărători de locuințe. Am scris despre asta în detaliu, apropo, Compararea programelor de locuințe ale RnS, MDM și m+.

Dacă rezumați perioada ianuarie-septembrie 2019 în credite ipotecare, veți vedea că acest an este probabil să fie al doilea an record la rând pentru bănci. Cu toate acestea, problemele instituțiilor financiare, cum ar fi debitorii sau, în cele din urmă, constructorii sunt în creștere. 

SITUAȚIA PIEȚEI IMOBILIARE ÎN 2019

Începutul anului în dezvoltare a adus informații cu privire la scăderea vânzărilor de apartamente. Datele din industria construcțiilor arată că investitorii au încetinit oarecum. Construcția rezidențială rămâne la un nivel înalt. Investiții mai puțin planificate sau demarate. La urma urmei, în 2019, oferta de apartamente va fi aceeași ca în anii anteriori – atât de aproape de valoarea record.  

Cu toate acestea, creșterea prețurilor proprietăților la începutul anului 2019 face din ce în ce mai mulți cumpărători pe piața secundară. O mică consolare pentru cei care caută un apartament este faptul că prețurile în creștere ale proprietății sunt gratuite (și deja un pic eliberat!). Al doilea semnal pozitiv pentru achiziționarea de proprietăți imobiliare poate fi previziunea ajustării prețurilor în 2020. Acest lucru poate fi cauzat de o aprovizionare durabilă a locuințelor și de scăderea entuziasmului cumpărătorilor. 

Cu toate acestea, cererea de apartamente nu a găsit încă un “zid” în 2019. Anchetele de Credit cresc ușor, iar economia, piața imobiliară este probabil să alimenteze m. in. Investitori care investesc capital în chiria apartamentului. În plus, există lipsa de locuințe și lipsa efectelor apartamentului Plus în detrimentul “ordinary Ivanov”.

MEDIUL PIEȚEI CREDITELOR IPOTECARE ÎN 2019

Ratele dobânzilor vor rămâne neschimbate până la sfârșitul acestui an. Și asta în ciuda creșterii inflației. Analiștii acceptă că până atunci va accelera și atinge limita inflației (3,5%), în Polonia va fi recesiunea economică. În lume, economia devine din ce în ce mai puțin colorată, astfel încât problema ratei dobânzii cheie devine interesantă.

Ce este atât de interesant aici? Și faptul că ratele scăzute ale dobânzilor (martie 2015) sunt caracteristice pentru noi în Polonia este mai probabil ca ratele dobânzilor să fie ridicate la un moment dat în viitor. Și o rată de bază mai mare sunt contribuțiile ipotecare mai mari. Problema este că, dacă alte bănci centrale încep să reducă și mai mult ratele dobânzilor, SNB nu va avea de ales decât să meargă pe urmele sale. Perspectiva unei reduceri a ratei dobânzii care nu mai este o glumă. Nu, desigur, încredere. Ar trebui văzut ca un pandantiv bun pentru debitori, dar rău pentru cei care economisesc. 

Cu toate acestea, ritmul de lucru nu corespunde dinamicii pieței de credit. Comisia financiară continuă să speculeze cu privire la modul în care băncile și polonezii pot fi promovați pentru credite ipotecare cu rată fixă. De-a lungul drumului, opțiunea “cheia datoriei”a fost în cele din urmă anulată. 

PIAȚA IPOTECARĂ ÎN INTERVALUL DINTRE PRIMA ȘI A DOUA JUMĂTATE A ANULUI 2019

Primele 6 luni ale acestui an nu i-au surprins pe experți. Economiștii cunoșteau bine dinamica pieței și forțele care acționau asupra ei. Vânzarea creditelor imobiliare este în scădere, dar acest lucru compensează pentru valoarea lor mare. Întreaga piață a locuințelor și a creditelor crește constant. Există riscul ca posibilitățile financiare ale rafturilor și ale stâlpilor să fie depășite. Până în prezent, salariile medii sunt aceleași cu prețurile în creștere ale proprietăților imobiliare și cu sumele mai mari ale ipotecilor. Obținerea unui istoric bun al creditelor în 2019 devine, de asemenea, din ce în ce mai dificilă. 

Și, la ce se așteaptă piața creditelor ipotecare în a doua jumătate a acestui an? Datele pentru luna Mai ar trebui să fie un semnal că debitorii sunt sătui de costurile și dificultățile ridicate cu care se confruntă băncile (Politici de credit mai stricte și marje mai mari). June ne-a rătăcit. Ipotecile vor fi stabilizate în 2019. O continuare a tendințelor-mai puține credite ipotecare pentru sume mari de bani și menținerea cererii pentru acestea. Nu ar trebui să existe, de asemenea, nici o surpriză și furnizarea de apartamente la un nivel ridicat – similar cu anii anteriori.

IPOTECĂ ÎN 2018 – CE SUNT ÎMPRUMUTAȚII?

Istoria ipotecii în Polonia este relativ scurtă. Pe o scară mai mare, acestea au fost disponibile în 2002, dar Boom-ul a experimentat din 2006 până în 2008. Recenta criză a încetinit doar puțin dezvoltarea acestei piețe. De atunci, au fost introduse noi acte legislative și orientări pentru a proteja sectorul financiar și portofelele consumatorilor.

În acest sens, doar modificarea planificată a recomandării s a băncilor de a oferi credite ipotecare cu rată fixă și așa-numita opțiune “cheie pentru datorii” este notabilă pentru 2018. Este 2019, iar schimbarea este încă în faza de consultanță. Pe stradă, însă, ideea introducerii opțiunii “cheia datoriei” a fost acuzată.

Următorii indicatori ne vor spune mai multe despre creditele ipotecare în 2018. De exemplu, Să analizăm numărul de noi acorduri de împrumut pentru locuințe și semnificația acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here