Credit nebancar urgent fara acte 2020

Credit nebancar urgent fara acte 2020În articolul nostru anterior “Bank Equity As A Crisis Predictor”, am discutat ideea că sănătatea băncii este esențială pentru economia reală, deoarece împrumuturile bancare joacă un rol central în menținerea economiei bine funcțională.

În acest articol, discutăm o altă jumătate din canalele de creditare – creditul nonbank.

Este important de remarcat faptul că creditul nebancar este mai larg decât sistemul bancar paralel. Sistemul bancar paralel, sursa crizei financiare 2008, include doar entități nebancare cu finanțare pe termen scurt și riscuri potențiale de stabilitate financiară legate de efectul de levier, de lichiditate și de scadență.

În comparație, sursele creditului nebancar sunt variate, pot lua forma finanțării obligațiunilor sau a împrumuturilor acordate de un grup diversificat de creditori care includ fonduri de investiții, furnizori de credite ipotecare nebancare, creditori străini sau guvern. De fapt, în sistemele financiare moderne, mărimea creditului non-bancar este adesea la fel de mare, sau poate chiar mai mare, decât creditul bancar.

În recentul document de lucru “credite nebancare”, economiștii Sergey Chernenko, Isil Erel și Robert Prilmeier au oferit o imagine de ansamblu asupra caracteristicilor împrumuturilor nebancare în perioada post-criză.

Aceștia au construit un set de date colectate manual privind contractele de credit semnate de un eșantion aleatoriu de firme tranzacționate public pe piața medie între 2010 și 2015. Firmele tranzacționate public pe piața medie sunt definite ca firme cu venituri între 10 milioane și 1 miliard de dolari, și reprezintă aproximativ o treime din toate locurile de muncă din SUA și din PIB-ul sectorului privat.

În primul rând, cine sunt creditorii nonbank?

În primul rând, cine sunt creditorii nonbank?În eșantion, creditorii includ societăți de finanțare (FCOs), banca companii financiare (banca FCOs), bănci de investiții, societăți de asigurări, afaceri, companii de dezvoltare, fondurile de capital privat (NYSE:PE) și/sau de capital de risc (NYSE:VC) fonduri, fondurile de hedging, manageri de investiții, și altele.

Printre acestea, FCOs (23%), firmele PE/VC (19%) și fondurile speculative (16%) reprezintă cea mai mare parte din împrumuturile nebancare.

Următoarea întrebare este, cine sunt debitorii nonbank?

Următoarea întrebare este, cine sunt debitorii nonbank?Firmele care împrumută de la nonbanks sunt mai tinere, deoarece debitorii nonbancari au în medie 28 de ani, în comparație cu debitorii de la bănci care au în medie o vârstă fermă de 37 de ani.

Debitorii nebancari tind, de asemenea, să cheltuiască o fracțiune mai mare din activele lor pe C&D, în medie aproximativ 9%, față de 5% dintre debitorii băncii. Debitorii nebank obține împrumuturi mai mici (74 dolari vs.188 milioane dolari), de asemenea.

O diferență importantă între cele două este că debitorii nebancari sunt semnificativ mai mici decât debitorii băncii în ceea ce privește activele lor contabile și EBITDA. Media nebancare debitorul are active de carte de $364 de milioane de euro și EBITDA de 30 de milioane de dolari, în timp ce o medie împrumutat banca are active de carte de $604 milioane de euro și EBITDA de 75 de milioane de dolari.

Mai important, împrumuturile nebancare au o valoare de 457 de puncte de bază mai mare decât rata dobânzii la împrumuturile bancare. Potrivit lui Chernenko et al., o parte din această diferență se datorează debitorilor nebank fiind mai riscante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here