Credit in concediu de maternitate cu indemnizatie crestere copil

Credit in concediu de maternitate cu indemnizatie crestere copilDacă sunteți o femeie care începe în cariera ta, concediu de maternitate plătit ca un beneficiu s-ar putea să nu fie în fruntea mintea ta încă. Dar la un moment dat, ar putea deveni foarte important pentru tine, partenerul tău, și copilul tău.

Adaptarea la noi experiențe, rutine și programe de somn este mai mult decât suficient pentru a ocupa timpul când tocmai ați avut un copil. Incertitudinea asociată cu luarea concediului de maternitate poate adăuga uneori și alte provocări.

De aceea Shell este mândru să fie prima mare companie integrată de petrol și gaze care a introdus un nou standard global de 16 săptămâni de concediu de maternitate plătit. Această inițiativă este menită să sprijine mamele active și familiile acestora. Este un alt exemplu de angajament Shell de a crea un loc de muncă incluziv și de a demonstra grija noastră pentru angajații noștri și familiile lor.

“Pentru Shell, acesta este un pas foarte semnificativ în direcția corectă pentru egalitate”, declară Claire Punins (mândră mamă), care a fost o voce de lider în programul intern pentru stabilirea unui cadru global de maternitate.

“Toate femeile ar trebui să primească sprijinul de care au nevoie ca noi mame, indiferent unde se află în lume. Având un standard global de maternitate la Shell nu este doar un lucru bun de făcut, dar, de asemenea, are sens de afaceri. Ne face mai atractivi pentru femeile care caută locuri de muncă, și înseamnă că stau cu noi pentru mai mult timp.”

Un pas important către echilibrul de gen

Un pas important către echilibrul de genNoul nostru cadru privind maternitatea adaugă modalităților în care lucrăm în mod activ pentru a ne menține poziția de șef angajator de top talent.

Cercetările externe arată că concediul de maternitate mai lung are un impact pozitiv asupra sănătății atât pentru mame, cât și pentru copii și, de asemenea, sprijină câștigarea continuității puterii pentru femei. Nu e de mirare că, de asemenea, beneficiază companiile prin sprijinirea eforturilor de atracție și de reținere.

Vezi alte articole:

Grija pentru angajații noștri și familiile lor

Grija pentru angajații noștri și familiile lorÎn timp ce standardul se adresează în mod explicit concediu plătit, Claire crede că creează, de asemenea, o oportunitate pentru conversații importante despre ceea ce femeile experiență în Shell înainte, în timpul, și după concediul de maternitate.

Ca o familie cu dublă carieră, revenirea la locul de muncă după concediul de maternitate a fost întotdeauna în planul pentru Claire. Ea spune: “nimic nu m-ar fi putut pregăti pentru bucuria copleșitoare și epuizarea de a deveni mamă când fiul meu James s-a născut.”

Directorul executiv din aval John Abbott crede că acest nou standard va oferi potențialilor angajați o perspectivă asupra angajamentului Shell de a fi progresiv și incluziv. “Adevăratul semn al progresului nostru este că includerea este încorporată în tot ceea ce facem”, spune el.

“Introducerea acestui standard minim pentru concediul de maternitate plătit în întreaga coajă este bună pentru poporul nostru și pentru afacerea noastră și, în opinia mea, este pur și simplu lucrul corect de făcut.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here