Cea mai mica dobanda la credite de nevoi personale nebancare

Cea mai mica dobanda la credite de nevoi personale nebancareÎnainte de a lua un împrumut bancar, trebuie să știți cum este calculată rata dobânzii și să înțelegeți cum să-l calculați singur.

Există diferite metode pe care băncile le folosesc pentru a calcula ratele dobânzilor, și fiecare metodă va schimba suma dobânzilor pe care le plătiți. Dacă știi cum să calculezi ratele dobânzilor, ai face bine să înțelegi contractul de împrumut cu banca ta. De asemenea, veți fi într-o poziție mai bună pentru a negocia rata dobânzii.

Când o bancă îți citează o rată a dobânzii, citează ceea ce se numește rata efectivă a dobânzii, cunoscută și ca rata anuală a dobânzii (APR). DAE este diferită de rata declarată a dobânzii, din cauza efectelor dobînzii de rotunjire.

Băncile pot, de asemenea, lega rata dobânzii la un punct de referință, de obicei, rata de bază a dobânzii. În cazul în care împrumutul dvs. include o astfel de prevedere, rata dobânzii va varia, în funcție de fluctuațiile acestei valori de referință.

Calcularea dobânzii la un împrumut de un an

Dacă împrumuți 1.000 $de la o bancă pentru un an și trebuie să plătești 60 $dobândă pentru acel an, rata dobânzii declarată este de 6%. Uite calculul.:

Rata efectivă la un simplu împrumut cu dobândă = dobânda / principalul = 60 $ / 1000$ = 6%

Rata procentuală anuală sau APR este aceeași cu rata declarată în acest exemplu, deoarece nu există nici o dobândă compusă pentru a lua în considerare. Acesta este un simplu împrumut cu dobândă.

Între timp, acest împrumut special devine mai puțin favorabil dacă păstrați banii pentru o perioadă mai scurtă de timp. De exemplu, Dacă împrumuți 1.000 de dolari de la o bancă pentru 120 de zile și rata dobânzii rămâne la 6%, rata anuală efectivă a dobânzii este mult mai mare.

Rata efectivă = dobânda / principalul X zile din an (360)/zile de credit este scadentă

Rata efectivă la un împrumut cu un termen mai mic de un an = 60 $ / 1000 x 360/120 = 18%

Rata efectivă a dobânzii este de 18%, deoarece aveți doar utilizarea fondurilor pentru 120 de zile în loc de 360 de zile.

Rata efectivă a dobânzii la un împrumut actualizat

Rata efectivă a dobânzii la un împrumut actualizatUnele bănci oferă împrumuturi cu discount. Împrumuturile actualizate sunt credite care scad plata dobânzii din principal înainte de plata împrumutului.

Rata efectivă la un împrumut actualizat = dobânda / dobânda principală X zile în an (360)/zile de credit este scadentă

Rata efectivă la un împrumut actualizat = 60 $ / $1,000 – $ 60 X 360/360 = 6.38%

După cum puteți vedea, rata efectivă a dobânzii este mai mare pe un împrumut actualizat decât pe un simplu împrumut de dobândă.

Vezi alte articole:

Rata Efectivă A Do bânzii Cu Solduri Compensatoare

Unele bănci solicită ca o mică afacere care solicită un împrumut bancar de afaceri să dețină un echilibru, numit echilibru compensator, cu banca lor înainte de a aproba un împrumut. Această cerință ridică rata efectivă a dobânzii.

Rata efectivă cu solduri compensatoare (c) = dobândă / (1-c)

Soldul compensator al ratei efective= 6%/(1 – 0.2) = 7.5 procent (Dacă C este un sold compensator de 20%)

Rata Efectivă A Do bânzii Cu Solduri CompensatoareRata efectivă a dobânzii la împrumuturile în rate
Mulți consumatori au împrumuturi în rate, care sunt împrumuturi care sunt rambursate cu un anumit număr de plăți. Majoritatea împrumuturilor pentru mașini sunt împrumuturi în rate, de exemplu.

Din păcate, una dintre cele mai confuze rate ale dobânzii pe care le veți auzi citate pe un împrumut bancar este cea pe un împrumut în rate. Ratele dobânzilor sunt, în general, cele mai mari rate ale dobânzii pe care le veți întâlni. Folosind exemplul de mai sus:

Rata efectivă la împrumutul în rate = 2 X numărul anual de plăți X dobânda / (Total Nr. de plăți + 1) x principalul obligat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here